Rastem s knjigo

STATUS Državni projekt
INSTITUCIJA Javna agencija za knjigo RS (JAK), Ministrstvo za kulturo RS, Ministrstvo za šolstvo in šport RS, Združenje splošnih knjižnic, Zavod za šolstvo RS, Društvo šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvo slovenskih pisateljev
ŠOLA Matična šola in PŠ Višnja Gora
KOORDINATOR/MENTOR Kristijan Rešetič, Branka Lah in učiteljice slovenščine v 7. razredih (Petra Rus Mušič, Nataša Rebec Lukšič, Zlata Kastelic in Vesna Zimic)
RAZRED 7. razredi
PREDMET/ID Slovenščina
DEJAVNOSTI/ IZDELKI  Knjiga
CILJI S projektom želijo spodbuditi dostopnost kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja, promovirajo vrhunske domače ustvarjalce mladinskega leposlovja, učence motivirati za branje in obiskovanje splošnih knjižnic, motivirati založnike k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečati delež izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.
OPIS Prve priprave na projekt se pričnejo že v spomladanskih mesecih, ko strokovna komisija za literarne prireditve in razvijanje bralne kulture na JAK na podlagi javnega razpisa, kamor se lahko prijavijo vsi založniki, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, izbere mladinsko leposlovno delo slovenskih avtorjev, primerno za sedmošolce. Vsako leto je izbrano drugo delo. Učenci 7. razredov bodo obiskali splošno knjižnico v Ivančni Gorici 19 in 20. februarja 2015.
NAGRAJENCI Vsi učenci 7. razredov bodo dobili v dar knjigo pisatelja Slavka Pregla: Odprava zelenega zmaja.
OBJAVE (SPLET, KLASJE)  Predstavitev projekta na spletišču šolske knjižnice
SLIKA 318091
POVEZAVA Kratki predstavitveni film: https://www.youtube.com/watch?v=qP2jpk0JwV4

 

Orodja za dostopnost