Igraj se z mano

STATUS Mednarodni likovni natečaj
INSTITUCIJA Zavod za usposabljanje Janeza Levca
ŠOLA PŠ Ambrus, matična šola
KOORDINATOR/MENTOR PŠ Ambrus: Tatjana Hren, Mojca Pustovrh Matična šola: Sonja Kavčič in Jasmina Selko
RAZRED PŠ Ambrus od 1. do 3. razreda, matična šola od 2. do 6. r. OŠPP ter 1. a razred.
PREDMET/ID Likovni pouk
DEJAVNOSTI/IZDELKI Likovni izdelki za razstavo
DATUM MEDNARODNI LIKOVNO-KULTURNI DOGODEK “Igraj se z mano” v Cankarjevem domu v januarju.
CILJI S projektom se spodbuja integracija med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij.
OPIS

Povezovanje skozi igro je tudi eno od vodilnih načel dogodkov MEDNARODNEGA FESTIVALSKEGA LETA »Igraj se z mano«, ki s svojimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. MEDNARODNO FESTIVALSKO LETO »Igraj se z mano« poteka v okviru Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Dejavnosti pa zaobjemajo veliko število sodelujočih šol, zavodov, nevladnih organizacij in posameznikov, kot tudi vseh ostalih ljudi kateri se znajdejo v povezavi s posameznim dogodkom naključno. In ta množica je velika, ker se dogodki odvijajo na prestižnih in zelo »frekventnih« prostorih, kot so Prešernov trg v Ljubljani, Cankarjev dom, Park Tivoli…V sredo, 13. aprila 2016, je prispela v Ambrus potujoča razstava. V sodelovanju z Društvom za kulturo inkluzije so učenci v kulturni dvorani sami postavljali razstavo. Učenci so z animiranjem lutk sodelovali pri iskanju zaklada, lutka Ivana Cankarja, katerega 140-letnico rojstva letos praznujemo, pa je povedala nekaj zanimivih stvari iz enajste šole pod mostom. Na otvoritev razstave so povabili tudi starše in ostale.

Razstavo si lahko brezplačno ogledate tudi vi: od 14. 4. 2016 do 26. 4. 2016 (od 8.00 do 15.00) v kulturni dvorani v Ambrusu.

NAGRAJENCI Projekt so izvajali v mesecu novembru, vsi učenci pa bodo dobili priznanje za sodelovanje. Delegacija učencev iz vsakega razreda in njihova mentorica so se januarja 2016 udeležili postavitve razstave v Cankarjevem domu.
OBJAVE Šolska spletna stran
SLIKA
POVEZAVA Spletna stran Igraj se z mano

Orodja za dostopnost