Erasmus+

STATUS Mednarodni projekt
INSTITUCIJA logotipi-erasmus-EU
ŠOLA  Matična šola in PŠ Višnja Gora
KOORDINATOR / MENTOR  Katja Tomažinčič in Igor Rajner, sodeluje aktiv angleščine, nemščine; aktiv naravoslovja in Zdenka Ograjšek
RAZRED  prijavljeni učenci od 4. do 9. razreda
PREDMET / INTERESNA DEJAVNOST  interesna dejavnost Comenius
DEJAVNOST / IZDELKI raziskovanje poklica zeliščarja, raziskovalna naloga na temo čebule
DATUM Dvoletni projekt
CILJI
OPIS Gre za dvoletni  mednarodni projekt z naslovom “Old jobs and new jobs” ali “Stari poklici in  novi poklici”, v katerega je vključenih 5 držav ( Portugalska, Španija, Turčija, Slovaška in Slovenija). Tema projekta so zdravilna zelišča in njihova uporaba v današnjem svetu. Učenci bodo pridelali zdravilne rastline, zbirali ( starodavne) recepte in pripravili  zdravilne čaje, kreme in mila iz  rastlin in zelišč, pridelanih na šolskem vrtu. Nekaj učencev pa bo obiskalo tudi njihove vrstnike iz sodelujočih držav.Na matični šoli bomo podrobneje raziskali poklic zeliščarja in seveda izdelke iz zelišč. Osredotočili se bomo na recepte patra Simona Ašiča in jih prilagodili potrebam sodobnega časa.
Na podružnični šoli Višnja Gora pa bo vzporedno potekala še raziskovalna naloga na temo čebule, kjer bodo učenci pod mentorstvom učiteljice Ane Šimac raziskovali slovensko avtohtono sorto čebule- ptujsko rdečo čebulo. To sorto pa imamo namen posaditi v vseh 5 državah istočasno in nato primerjati rezultate.
NAGRAJENCI
POVEZAVA  Novice o projektu na spletni strani šole
SLIKA  decemberske-delavnice-12

 

Orodja za dostopnost